Invoeren van tarieven op Bergsche Maasveren laat langer op zich wachten

Foto: Sander van Strien
2 oktober 2023, 21:48
Verlopen

ALTENA - Het invoeren van tarieven op de Bergsche Maasveren laat langer op zich wachten.

Oktober is niet gehaald, omdat de gemeente Altena er nog niet weet hoe de eigen inwoners gratis, dan wel zo goedkoop mogelijk, over moeten kunnen. Dat is een uitdrukkelijke wens van de gemeenteraad. De Stichting Bergsche Maasveren en de Raad van Toezicht met wethouders van de vier oevergemeenten weigert daarvan de kosten te dragen. Daarom hebben burgemeester en wethouders van Altena een aantal opties uitgewerkt, waarbij de inwoners van Altena gratis of met korting kunnen overvaren, al dan niet met een verplicht abonnement.

Eventuele kortingsregelingen gelden alleen voor personenauto’s en motoren; bedrijfsvoertuigen uit Altena gaan wel betalen. De uitzonderingspositie gaat voor vier jaar gelden. De gemeenteraad mag zich komende dinsdag uitspreken over de scenario’s. Daarna maakt het college een keuze. Eind oktober kan dan een besluit vallen. De kosten voor Altena gaan naar schatting uiteenlopen van 160.000 tot maximaal 490.000 euro per jaar, afhankelijk van de variant die wordt gekozen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl