Activiteitenweek bij vmbo Schans groot succes

Foto: Aangeleverd
6 oktober 2023, 18:36
Verlopen

SLEEUWIJK - Op donderdag 5 oktober verkenden de brugklasleerlingen van vmbo Schans de gemeente Altena, waarbij het vak Mens en Maatschappij centraal stond.

Tijdens een gezellige fietstocht werd de gemeente Altena door een geschiedenisbril bekeken; op welke manier zijn de tien tijdvakken die bij mens en maatschappij centraal staan, terug te vinden in de regio? Tijdens de fietstocht werd er in verschillende plaatsen gestopt. Iedere stop had te maken met een tijdvak en daar hoorde een vraag bij. Deze dag werd gehouden in de activiteitenweek die Schans zes keer per jaar organiseert voor de leerlingen. Doel van deze activiteitenweken is om leerlingen naast reguliere lessen op andere manieren te laten leren in en buiten het schoolgebouw.

Zo waren er afgelopen week naast de fietstocht nog meer leuke activiteiten zoals een dag die in het teken stond van sport, cultuur, ICT en techniek, waren er gastsprekers bij het profiel Zorg en Welzijn en kwam NOS Stories op bezoek. Leerlingen uit groep 7 en 8 die meer over de activiteitenweken willen weten, zijn van harte welkom tijdens Doemiddagen in oktober, november en februari en de Open avond op 15 november. Voor data, tijden en meer informatie kan men terecht op de website van de school, schans.cvo-av.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl