Double Brass Concert in Woudrichem

Foto: Archief
6 oktober 2023, 18:32
Verlopen

WOUDRICHEM - Op zaterdag 14 oktober organiseert brassband Kunst en Vriendschap Meeuwen het Double Brass Concert. Te gast deze avond is Altena Brass, Kunst en Vriendschap opent de avond.

Voor beide brassbands is het de première van de verplichte werken van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. De NBK vindt plaats op 3 en 4 november in Tivoli Vredenburg Utrecht. Kunst en Vriendschap o.l.v. dirigent Henk van Loon speelt op vrijdag 3 november in de 3e divisie, samen met nog 9 andere bands strijden zij om de titel. Het verplichte werk voor deze divisie is dit jaar ‘The day of the Lord’ van Steven Ponsford. Kunst en Vriendschap heeft naast dit verplichte werk ook lichtere muziek geprogrammeerd, zo kunt u onder andere luisteren naar het swingende ‘Brass Blues’ en muziek van Paul Lovatt Cooper. 

Na de pauze van het Double Brass Concert zal Altena Brass o.l.v. dirigent Ward de Ketelaere optreden. Deze regionale brassband komt uit in de hoogste divisie tijdens de NBK, de Kampioensdivisie, en speelt op zaterdagavond 4 november in Utrecht. Zij hebben als verplichte werk dit jaar het lastige ‘Sand and Stars’ van Thierry Deleruyelle. Het concertprogramma van Altena Brass is sowieso de moeite van het komen waard want de titel ‘The Attack of the Killer Trombones’ en de fameuze mars ‘The Knight Templar’ maakt menig muziekliefhebber nieuwsgierig. Alle ingrediënten dus voor een mooie muzikale avond, iedereen is dan ook van harte welkom bij het Double Concert op 14 oktober in ’t Rondeel in Woudrichem, aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl