Altenatuur met cursus over sterrenkunde

Foto: Archief
18 oktober 2023, 09:00
Verlopen

GIESSEN - Met de ‘Nacht van de Nacht’ in het vooruitzicht verzorgt voorzitter Jaap van Diggelen van Altenatuur op dinsdagavond 24 oktober een avond durende ‘basiscursus’ sterrenkunde’.

In de cursus vertelt hij over de hemelverschijnselen zoals de aarde, de maan, planeten, sterren en het heelal. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats op Fort Giessen. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 22 oktober op het mailadres van Altenatuur: altenatuur@gmail.com.

Aansluitend aan de cursus doet Altenatuur op zaterdag 28 oktober mee aan het jaarlijkse evenement tijdens de ‘Nacht van de Nacht’ georganiseerd door de landelijke Natuur en Milieufederaties. Onder het motto ‘Laat het donker donker zijn’ wordt aandacht gevraagd voor het probleem dat het door lichtvervuiling nergens meer echt donker is in Nederland. Door de verlichting op één avond in het jaar te beperken kan men beleven hoe mooi de nacht is. Vanaf 20.00 uur stelt Altenatuur telescopen en kijkers op om naar de sterrenhemel en de gedeeltelijke maansverduistering te kijken op het terrein van Fort Giessen. Belangstellenden en cursisten zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl