Nieuwe plantaardige groentesnack geïntroduceerd door Schouten Europe

Foto: Aangeleverd
18 oktober 2023, 09:37
Verlopen

GIESSEN - Fabrikant van plantaardige producten Schouten Europe uit Giessen heeft weer iets nieuws: Groentebites. Dit zijn vegetarische snacks in de vorm van rondjes, hartjes en sterretjes die voor 46 procent uit groenten bestaan.

Het Voedingscentrum adviseert om per dag minimaal 250 gram groenten te eten. Met name kinderen eten te weinig groenten en dat kan leiden tot gezondheidsproblemen, weet het Voedingscentrum. Daar wil het Giessense familiebedrijf met de snacks iets tegen doen.

Ook speelt het in op de trend dat consumenten naast een vleesvervanger bij de hoofdmaaltijd, steeds vaker kiezen voor plantaardige tussendoortjes. Via het eigen consumentenpanel testte Schouten de Groentebites onder kinderen. Daarbij gaf 80 procent aan de snack graag nog een keer eten. Ook volwassenen reageerden volgens het bedrijf zeer positief op de introductie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl