Wereldklasse op wereldkampioenschap

Foto: Archief
18 oktober 2023, 09:46
Verlopen

WERKENDAM - Beachvolleybalster Raïsa Schoon uit Werkendam zette met haar partner Katja Stam een prestatie van wereldklasse neer tijdens het Wereldkampioenschap beachvolleybal.

In het Mexicaanse Tlaxcala reikten zij tot de vijfde positie, een hele mooie prestatie in een ijzersterk deelnemersveld. In de kwartfinale was de regerend wereldkampioen, het Braziliaanse team Eduarda Santas Lisboa (Duda) en Ana Patricia Silva Ramos te sterk voor de Nederlandse dames, die echter uitstekende zaken deden voor de wereldranglijst.

Ook de Olympische kwalificatie van Raïsa en Katja komt hierdoor stevig in zicht, zeker ook na de prachtige bronzen medaille die het duo wist te behalen op het Elite 16 toernooi in Parijs, voorafgaand aan het wereldkampioenschap.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl