Landelijke Natuurwerkdag op 4 november: Altenatuur zoekt vrijwilligers

Foto: Archief
20 oktober 2023, 18:00
Verlopen

GIESSEN - De eerste zaterdag van november is traditiegetrouw de start van het werkseizoen van de beheercommissie van Altenatuur. In het hele land gaan vrijwilligers aan de slag om onderhoud uit te voeren in natuurgebieden.

Dit jaar gaat Altenatuur aan de slag in de griend op de Noordoever van de Wijde Alm bij Uitwijk. Dit is een traditionele wilgengriend die in een cyclus van drie of soms van twee jaren wordt afgezet. Het werk bestaat uit het wegslepen en opbossen van de wilgentakken die enkele dagen voor de Natuurwerkdag worden afgezaagd. Vele handen maken licht werk en de vereniging hoopt dan ook met vereende krachten een flinke slag te kunnen maken. Belangstellenden worden opgeroepen om mee te doen op deze gezellige werkdag. In verband met planning en werkverdeling is aanmelding verplicht. Dit kan op www.natuurwerkdag.nl. Aanmelden mag ook via Altenatuur@gmail.com, geef dan aan dat u deel wilt nemen aan de natuurwerkdag.

In de pauzes is er koffie en thee en rond de middag zijn er broodjes voor een lunch in het veld. Werkkleding(-handschoenen) en laarzen zijn aanbevolen, gereedschap is aanwezig. Na aanmelding via de site, ontvangt men een bevestiging van deelname. De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL en wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl