Expositie bij Maaswaarden ouderenzorg

Foto: Archief
3 november 2023, 14:17
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Bij Maaswaarden ouderenzorg, locatie Wijkestein, aan de Azaleastraat 26 in Wijk en Aalburg, zijn op de begane grond schilderijen te zien van Hans Crielaard en Heleen de Lange.

Hans Crielaard is op latere leeftijd pas gaan tekenen en schilderen. Hij heeft zich in het bijzonder toegelegd op het werken met pastelkrijt op papier. Het portretteren van mensen uit alle werelddelen heeft zijn speciale aandacht. Hij verdiept zich in het verhaal achter de te portretteren persoon en probeert dit terug te laten komen in zijn portretten. De ooguitdrukking speelt daarbij een belangrijke rol. Heleen de Lange verdiept zich al schilderend in de medemens. Door te werken met penseel en paletmes geeft zij de gelaagdheid van het leven weer. Ze verwerkt in haar schilderijen ook papier, jute en zand. Naast de mens is de natuur een inspiratiebron voor Heleen. De expositie is tot eind december 2023 te zien.

In het atrium van Wijkestein staat een gesloten vitrinekast. Hierin is per twee maanden een verzameling van iemand uit de omgeving in te zien. In de maanden november en december zijn de sieraden van Jenny Versteeg te zien. Wilt u meer informatie, gratis exposeren of uw eigen verzameling tentoonstellen bij Maaswaarden ouderenzorg? Neem dan contact op met Bert Noorloos. Dit kan telefonisch via 0416-698400 of per mail: b.noorloos@maaswaarden.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl