Jongerenwerk Altena organiseert gratis filmmiddag in het Duyls bos voor kinderen vanaf 6 jaar

Foto: Archief
3 november 2023, 14:36
Verlopen

ALTENA - Op zaterdag 11 november organiseert Jongerenwerk Altena in samenwerking met het Duyls Bos een filmmiddag voor kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens deze filmmiddag wordt de film 'de Swarte Krie van Deelen' getoond.

Deze film is genomineerd voor het Nederlands film festival en gedeeltelijk opgenomen in het Duyls Bos in Almkerk. Hij wordt zaterdag 11 november eenmalig vertoond in Altena. Rondom het thema van de film wordt ook een speur-, ontdek- en puzzeltocht georganiseerd. Ook is er na de film een Meet & Greet met de hoofdpersoon van ‘de Swarte Krie’. De Swarte Krie van De Deelen vertelt het verhaal van de kleine Dieke die door haar fantasie de dood van haar oma een plekje geeft. Hoewel rouwverwerking een duidelijk thema is, is dit verhaal geschreven als een pleidooi voor de fantasie en om kinderen de tijd te geven zich te laten ontwikkelen in hun eigen tempo. Kortom: Een leerzame middag vol gezelligheid en creativiteit. Ook voor wat te drinken en iets lekkers wordt gezorgd. Meer informatie en gratis aanmelden: jongerenwerk-altena.eventbrite.nl. Kinderen en ouders zijn van harte welkom.

Wethouder Shah Sheikkariem: “Deze mooie activiteit, met filmopnames in gemeente Altena, sluit goed aan bij het thema opvoedondersteuning vanuit het preventief jeugdbeleid. Door rouwverwerking via een film en een speurtocht aan te bieden maakt Jongerenwerk dit gevoelige onderwerp ook voor jongere kinderen bereikbaar. Het is fijn om kinderen op deze manier te kunnen helpen.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl