Touringcar botst op pijlwagen bij Merwedebrug

Foto: Twitter/X @RWSverkeersinfo
4 november 2023, 17:43
Verlopen

SLEEUWIJK - Een touringcar is in de nacht van vrijdag op zaterdag bij Sleeuwijk tegen een pijlwagen van Rijkswaterstaat gereden. Dat gebeurde op de A27, waar de wagen stond om te waarschuwen voor werkzaamheden aan de Merwedebrug.

Door onbekende reden botste de touringcar, die vanuit Frankrijk naar Nederland was gereden, rond 04.45 uur frontaal tegen de pijlwagen aan. Daarbij verboog de volledige voorkant van de touringcar en sprong de voorruit uit de sponningen. Ook schoot de ingangsdeur aan de voorkant van de bus los. Toch raakte niemand gewond door de klap. De tien passagiers en de chauffeur van de bus werden opgevangen in een bouwkeet. Rond 07.30 uur werden zij opgehaald door een andere bus en konden zij verder reizen. De brokstukken, het vele glas op de weg en de wagens moesten ook van de snelweg worden geruimd.

Door de schade hing de bumper van de bus laag boven de weg. Daardoor was de touringcar lastig te takelen. Een bergingsbedrijf sloopte een deel van de voorkant om de bus op de bergwagen te kunnen zetten. De A27 richting Gorinchem bleef ook daarna dicht tot de vangrail was gemaakt. Deze raakte beschadigd bij het ongeluk. Verkeer vanuit Breda kon omrijden via de A59, de A2 en A15. Toch kozen veel weggebruikers ervoor om via het centrum van Sleeuwijk te reizen. Dat zorgde voor grote verkeersopstoppingen. Rijkswaterstaat opende de snelweg rond 10.00 uur weer.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl