Planten uitdeelactie van Altenatuur

Foto: Pixabay
5 november 2023, 12:14
Verlopen

GIESSEN - Dit najaar wil Altenatuur met Plan Boom een uitdeelactie organiseren voor de leden en ook andere belangstellenden binnen de bebouwde kom.

Al verschillende jaren is Altenatuur deelnemer van Plan Boom. Dit is een project van Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant. Voor deze actie biedt men gratis bosplantsoen aan. Het belang van bomen en heesters voor meer biodiversiteit is in de dorpen inmiddels wel net zo groot als in het buitengebied.

Op zaterdagochtend 25 november tussen 9 uur en 12 uur worden er 500 kleine boompjes uitgedeeld. De locatie is het fort bij Giessen. Het plan is om 5 boompjes per adres beschikbaar te stellen, waarmee uw in uw tuin een klein bosje kunt planten of als u ze verder uit elkaar plant u ze uit kunt laten groeien tot een kleine of zelfs wat grotere boom. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de soort. Als u zeker wilt zijn van plantgoed, meld u dan aan voor 5 stuks boompjes vóór 22 november. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar margovanbeem@gmail.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl