Nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd voor voormalig terrein Villa Forte

Foto: Archief
8 november 2023, 17:08
Verlopen

WOUDRICHEM - Voor het voormalige Villaforteterrein aan de Hoge Maasdijk in Woudrichem is een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd.

De initiatiefnemers moesten afzien van woningbouw, mede doordat de Raad van State het plan afschoot. In september dienden de partijen VVD en VVA een motie in waarin ze onder andere stelden dat het terrein geschikt gemaakt zou kunnen worden voor bedrijven die water gerelateerd zijn. De motie kreeg geen steun. Wethouder Shah Sheikkariem vertelde dat het proces met betrokkenen niet op een dood spoor zat. Het college houdt alle opties open.

Tankens Projectontwikkeling bevestigt dat vorige maand een vergunningaanvraag is ingediend. Het gaat om een bedrijfsgebouw, met de bedoeling daar prefab betonelementen te maken. Om het pand te kunnen bouwen moet een deel van de huidige gebouwen gesloopt worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl