Financiële ondersteuning voor verduurzaming gebouwen

Foto: Archief
18 november 2023, 06:20
Verlopen

ALTENA - Organisaties en verenigingen in Altena kunnen bij de gemeente aankloppen voor financiële ondersteuning om gebouwen te verduurzamen en klaar te maken voor de toekomst. Altena heeft hiervoor een bedrag van 2,5 miljoen euro gereserveerd.

Maatschappelijke organisaties kunnen, dankzij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de provincie Noord-Brabant, kosteloos een begeleidingstraject starten. Hierin wordt een plan opgesteld en een overzicht gemaakt van de mogelijkheden om de accommodatie te verduurzamen. Wie gebruikmaakt van de subsidie krijgt 85 procent van de kosten vergoed, tot een maximum van 50.000 euro.

Vooruitlopend op de vaststelling van de subsidieregeling is er aan drie organisaties al subsidie toegezegd. Dit zijn dorpshuis Drongelen, het OVO-gebouw in Oudendijk en het gebouw van GRC’14. De gemeente Altena heeft nog vijftien andere organisaties in beeld waarvan men een aanvraag verwacht.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl