Rotary Nederland bestaat 100 jaar, Landelijke Estafette doet Dussen aan

Foto: Ter illustratie
18 november 2023, 05:46
Verlopen

DUSSEN - In 1923 is in Amsterdam de eerste Rotaryclub opgericht. Op dit moment zijn er 500 Rotary Clubs actief in ons land. Dit 100-jarig bestaan wordt gevierd door een estafette door heel Nederland te houden.

Deze estafette wordt uitgevoerd met een bakfiets. Ook in onze regio komt deze (emissie loze) bakfiets langs en wordt Rotaryclub Altena onderdeel van dit grote evenement. In het kader van verduurzaming wordt aan elke Rotary Club een schop overgedragen als symbool voor het aan het werk gaan volgens het Rotary motto: Service above self (dienstbaar zijn boven jezelf). Bij kasteel Dussen wordt een stop gemaakt in het bijzijn van de klimaatburgemeester Wijnand Veth en wordt de ‘Schop’ overgedragen waarna ook Rotaryclub Altena even in de belangstelling staat. Rotaryclub Altena heeft als opdracht een actie of project te organiseren met als thema: Milieu. Hieraan is gekoppeld het project ‘Voedselbos’. Na deze overdracht is het de beurt van Rotaryclub Altena de bakfiets door te brengen naar de volgende club in Waalwijk.

Rotaryclubs zijn opgericht om in de omgeving maatschappelijke en sociale projecten op te pakken en te ondersteunen. Ook Rotary Altena is actief in de regio met verschillende projecten. Mocht u zelf ook belangstelling hebben voor activiteiten van Rotaryclub Altena kunt u contact opnemen via de website: https://www.rotary.nl/altena/.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl