Sinterklaas komt aan in Nieuwendijk

Foto: Henri Verhagen
18 november 2023, 21:45
Verlopen

NIEUWENDIJK - Het waaide flink, het was guur en regenachtig. Maar ondanks het slechte weer, is Sinterklaas vandaag toch aangekomen in Nederland. Voor hij aankwam bij de landelijke intocht in Gorinchem, kwam hij al door de wateren van de gemeente Altena.

Sinterklaas meerde o.a. aan bij Slot Loevestein! Iets na het middaguur arriveerden Sint en zijn Pieten in Gorinchem.

Vanaf Gorinchem was het een hele kleine stap om de Merwede over te steken naar Werkendam. Daar werd Sinterklaas door een grote groep kinderen welkom geheten. Ook in Nieuwendijk wachtten de kinderen met smart op Sinterklaas. Toen het inmiddels net droog geworden was en de avond was gevallen, kwam Sinterklaas ook in Nieuwendijk aan.

Sinterklaas kwam binnen aan de Kafappel in Nieuwendijk en ging vanuit daar in een mooie optocht door het dorp. Uiteindelijk stopte de optocht bij dorpshuis Tavenu, waar het Sinterklaasfeest nog lang door ging.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl