Burgemeester Lichtenberg benoemt consul voor de Oorlogsgravenstichting

Foto: Gemeente Altena
24 november 2023, 09:09
Verlopen

ALTENA - Op 8 november 2023 is Sonja Overman, Coördinator Beheer Buitenruimte, aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting door de heer Lichtenberg, burgemeester van de gemeente Altena.

In deze rol is mevrouw Overman de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Altena en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Altena liggen 17 Nederlandse en 43 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. Mevrouw Overman heeft Alex Bast opgevolgd als consul. In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 300 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl