Partij voor de Vrijheid ook in gemeente Altena de meeste stemmen

Foto: Archief
24 november 2023, 09:26
Verlopen

ALTENA - Ook in de gemeente Altena heeft de PVV bij de Tweede Kamerverkiezingen de meeste stemmen gekregen.

Woensdag gingen 29,1 procent van de stemmen naar de PVV. Op de tweede plaats staat Nieuw Sociaal Contract met 12,8 procent van de stemmen en op de derde plaats staat de VVD met 12,7 procent van de stemmen.

Bij de vorige Kamerverkiezingen in 2021 was de VVD nog de grootste partij in Altena. De VVD was nu ook de grootste verliezer in Altena: het percentage stemmers daalde van 21,1 naar 12,7 procent van de stemmen. De opkomst lag in Altena op 82,5 procent en was dat 0,7 procent hoger dan in 2021.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl