De gemeente Altena doet mee aan Orange the World 2023

Foto: Gemeente Altena
25 november 2023, 06:48
Verlopen

ALTENA - Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World. De campagne duurt tot 10 december. In de tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‘16 dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen’. Ook gemeente Altena zegt ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Wethouder Anneloes van Hunnik en burgemeester Egbert Lichtenberg hijsen samen de oranje vlag. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Wethouder Anneloes van Hunnik: “Veiligheid is een eerste behoefte. Dat geldt voor iedereen. Wij blijven ons als gemeente inzetten op veiligheid zodat alle inwoners hier prettig kunnen leven. Wij starten de campagne met het hijsen van de vlag.”

Met dit thema wil de organisatie van Orange the World de bewustwording vergroten over het feit dat verschillende vormen van geweld niet alleen achter de voordeur en op straat plaatsvindt, maar overal in de samenleving. Als iedereen medestander wordt in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes in hun dagelijks leven, dan kunnen we met z’n allen geweld de wereld uit helpen. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens hierbij te betrekken. Door bewustwording, kennis van normen en waarden bijbrengen en concrete actie kan iedereen vanuit zijn of haar eigen rol en functie een bijdrage leveren.

Heeft u zelf ervaring met geweld en wilt u hierover praten? Dit kan via Veilig Thuis. Chat gratis en anoniem met een medewerker van Veilig Thuis via www.veiligthuis.nl. De chat is open van 9 uur tot 17 uur. Of bel gratis met Veilig Thuis via 0800 – 2000. Zij zijn telefonisch 24/7 te bereiken. Bij direct gevaar, bel 112.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl