Fusie Gereformeerde Kerk Giessen-Rijswijk met de Gereformeerde Kerk in Andel

Foto: Archief
26 november 2023, 17:53
Verlopen

GIESSEN - De Gereformeerde Kerk van Giessen-Rijswijk zal op 1 januari 2024 ophouden te bestaan.

Op 31 december zal een administratieve fusie plaatsvinden met de Gereformeerde Kerk in Andel. Daarmee komt er na 181 jaar een einde aan de Gereformeerde Kerk van Giessen-Rijswijk. De laatste dienst in kerkgebouw De Wijnstok en de Rank zal op zondag 11 februari 2024 plaatsvinden. Daarna zal ook de gemeente worden samengevoegd met Andel. Om de samenvoeging soepel te laten verlopen, is er een werkgroep opgericht die de transitie zo goed mogelijk probeert te begeleiden, onder andere met activiteiten.

De samenvoeging is noodzakelijk doordat in Giessen-Rijswijk het niet is gelukt om het bestuur, of wel de kerkraad, volledig te bemannen. Op dit moment bestaat de kerkraad uit vijf personen, terwijl dat eigenlijk het dubbele zou moeten zijn. Wat er na de fusie met het kerkgebouw De Wijnstok en de Rank in Rijswijk gaat gebeuren, is nog niet bekend. Uiterlijk 1 januari 2026 moet de nieuwe bestemming van het gebouw bekend zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl