Acht zorgorganisaties in Altena gaan samenwerken voor passende hulp aan jeugd

Foto: Archief
29 november 2023, 21:06
Verlopen

ALTENA - Acht zorgorganisaties in Altena gaan samenwerken om dichtbij passende hulp te bieden aan jeugd. Samen met de regio West Brabant Oost gaat een zogenaamde ‘proeftuin’ van start voor de duur van een jaar.

Vanaf januari 2024 zijn ouders en kinderen minder vaak aangewezen op grote hulporganisaties buiten de gemeente. Het samenwerkingsverband gaat ook voorlichting geven over het gebruik van sociale media, angst, somberheid en de omgang met pubers. De intensieve samenwerking tussen de zorgpartijen is een antwoord op de problemen die zich voordoen in de jeugdzorg.

Door samenwerking wordt het mogelijk om de zorg voor kinderen en gezinnen zo dichtbij mogelijk te organiseren. Een gezin met een hulpvraag kan door de samenwerking snel duidelijkheid krijgen over welke hulp het beste kan worden ingezet en door wie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl