Dijkbewaking oefent ‘hoogwater’ op zaterdag 9 december

Foto: Waterschap Rivierenland
9 december 2023, 05:42
Verlopen

ALTENA - Vandaag, op zaterdag 9 december 2023, houdt Waterschap Rivierenland een oefening dijkbewaking met zo’n 500 vrijwilligers en medewerkers.

Dijkwachten zullen die dag de dijken langs de grote rivieren nauwkeurig nalopen. Tijdens de rondgang zien de dijkwachten ‘zogenaamd’ zaken die met hoogwater de dijken kunnen verzwakken, zoals drijfvuil en scheuren, vervorming en wellen. Deze schades worden gemeld aan dijkposten, die waar nodig maatregelen treffen. De dijkwachten zijn herkenbaar aan speciale hesjes.

Langs de dijk zijn de patrouilles per auto en te voet actief, overdag en in de avond. Door te oefenen, is Waterschap Rivierenland goed voorbereid op zijn taken bij crisisbeheersing. Tijdens de oefening kijken waarnemers of de procedures goed verlopen, of het materieel in orde is en hoe de samenwerking verloopt. Gemeenten en de hulpdiensten zijn op de hoogte.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl