Scholen in Sleeuwijk gaan al maanden gebukt onder extreme intimidatie van oudere jeugd

Foto: Ter illustratie
9 december 2023, 05:52
Verlopen

SLEEUWIJK - Scholen in Sleeuwijk gaan al maanden gebukt onder extreme intimidatie van oudere jeugd. Jonge kinderen worden achtervolgd, er wordt op de ramen gebonkt bij de kinderopvang, obscene gebaren gemaakt, gezegd dat ze hun moeder gaan vermoorden en talloze vernielingen.

Dat er al jaren wekelijks aangifte moet worden gedaan vanwege vernielingen, daar kijken schoolbesturen al niet meer van op. De maat is echt vol nu leerlingen zich al enkele maanden onveilig en bang voelen op school. De gemeente Altena is geïnformeerd, volgens een woordvoerder en meldt dat zij er samen met de scholen, kinderopvang en politie alles aan doet om de overlast terug te dringen.

De brede school in Sleeuwijk heeft een aantal oudere jongens in het vizier die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de intimidaties aan het adres van jonge leerlingen. Na de berichtgeving van de afgelopen dagen over de intimidaties en vernielingen, is directeur Marlies van der Burg overspoeld met reacties. Niet alleen van verontruste ouders maar ook van buurtbewoners die toch foto’s gemaakt hebben waarop de jongeren te zien zouden zijn. Een aantal is de brede school nu op het spoor. Eén van de jongens zal met zijn moeder naar de school toekomen. Van der Burg ziet dat als een positieve ontwikkeling maar hoopt nog altijd met de gemeente in gesprek te kunnen over passende oplossingen voor het probleem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl