De winnaars van het Inwonersbudget zijn bekend

Foto: Archief
15 december 2023, 16:18
Verlopen

ALTENA - De afgelopen twee weken was het zover, de inwoners van Altena hebben hun stem uitgebracht op de 18 ingediende ideeën voor het inwonersbudget. De keuze hier lag volledig bij de inwoners.

Stemmen kon online via het digitale participatieplatform ‘Aan De Slag’ en op woensdagvond 29 november 2023 in ’t Wapen van Emmickhoven in Almkerk. Tijdens deze avond zijn inwoners met elkaar in gesprek gegaan over de ingediende ideeën. Daarna werd in groepjes gestemd. Wethouder Wendy van Ooijen – van Breugel maakte vervolgens de uitslag bekend. De door de inwoners gekozen ideeën zijn: Vrienden van Altena, Soeptafel XXL, Semi permanente overkapping voor kinderboerderij Floreffehoeve, Aantrekkelijker maken Hangse bos, basisschoolkinderen op expeditie naar de Biesbosch, Ouderenbingo, Expositie door mensen met een beperking en Dag der verbinding.

De gemeente Altena heeft met het inwonersbudget gewerkt met een nieuwe vorm van participatie. Een proces dat voor en van de inwoners is. De komende periode gaat de gemeente Altena in gesprek met de inwoners die de winnende ideeën hebben ingediend. De uitvoering van alle ideeën vindt plaats in 2024. Voordat de gemeente in 2024 start met de volgende ronde van het Inwonersbudget gaat de gemeente samen met de gemeenteraad de eerste ronde evalueren. Zo zorgen we ervoor dat de volgende ronde een nog groter succes wordt. De gemeente bedankt alle betrokken inwoners heel hartelijk voor hun inzet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl