Kerstconcert Collegium Altena

Foto: Archief
15 december 2023, 14:27
Verlopen

UITWIJK - Het kamerkoor Collegium Altena geeft op vrijdag 22 december een kerstconcert in het kerkje van Uitwijk. Binnen de muren van deze historische plek, waar al tientallen eeuwen de liederen van de gelovigen klinken, wil Collegium Altena de mooiste kerstmuziek vertolken.

Een kerst zonder zingen, een kerst zonder koor, dat laten zij niet gebeuren. Het is de mens gegeven muziek te laten klinken en kerst is daar bij uitstek de gelegenheid voor. Collegium Altena wordt begeleid door een strijkkwartet. Nederlandse kerstkoralen, Engelse Christmas Carols, Engelse liturgische muziek met de lofzangen van Maria en Simeon, oude Latijnse hymnen, en zelfs een modern wiegelied van Karl Jenkins. Er is volop gelegenheid om met het koor mee te zingen. De algehele leiding is in handen van Maarten van der Bijl.

Na afloop van het concert kunnen mensen nog even nagenieten met een glaasje Glühwein en een klein hapje, want daar is buiten bij een paar vuurkorven gelegenheid voor. De aanvang is om 20.00 uur in de Hervormde Kerk in Uitwijk en de toegang is € 15,-. Reserveren is mogelijk via e-mailadres info@collegiumaltena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl