Rookvrije bushaltes in Altena dankzij Jongerenraad

Foto: Gemeente Altena
15 december 2023, 16:12
Verlopen

ALTENA - Vanaf december 2023 zijn bij de bushaltes in gemeente Altena tegels te vinden van de Rookvrije Generatie. De tegels zijn geplaatst naar aanleiding van een motie van de Jongerenraad aan het college.

Rookvrij kunnen wachten op de bus, dat was de missie van de Jongerenraad in Altena. In maart hebben zij een motie ingediend tijdens de raadsvergadering, omdat veel jongeren aangegeven hebben dat ze overlast ervaren van roken en vapen bij bushaltes. “Wanneer je rook inademt van een roker/vaper is dat schadelijk voor je gezondheid. Daarbij wordt juist op een plek waar je moet wachten de verleiding steeds groter om ook maar te gaan roken omdat je je kan gaan vervelen. Door middel van de stoeptegels van de Rookvrije Generatie die geplaatst worden bij de bushaltes willen we vragen of de rokers niet in de buurt van anderen willen roken, maar even een paar meter verder willen gaan staan”, aldus één van de jongeren uit de Jongerenraad.

Samen met wethouder Shah Sheikkariem heeft de Jongerenraad afgelopen week de eerste stoeptegel neergelegd. Dit gebeurde bij bushalte de Tol in Sleeuwijk. Wethouder Shah Sheikkariem: “Fantastisch om te zien dat dit het resultaat is van het werk van de Jongerenraad. Vanuit het programma Vitaliteit vinden we het belangrijk dat iedereen in de gemeente Altena zo vitaal mogelijk kan leven. Samen werken we aan een gezonde toekomst voor alle generaties.” In de week van 11 december worden alle bushaltes in Altena voorzien van een stoeptegel van de Rookvrije Generatie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl