Inkomenstoets voor huishoudelijke hulp vervalt per 1 januari 2024

Foto: Archief
16 december 2023, 06:28
Verlopen

ALTENA - De gemeenteraad van Altena heeft besloten om de huidige inkomenstoets voor de huishoudelijke hulp per 1 januari te laten vervallen.

Dit betekent dat alle inwoners vanaf 1 januari een aanvraag voor de Wmo-maatwerkvoorziening huishoudelijke hulp kunnen doen. Het maakt daarbij niet meer uit hoe hoog het inkomen is. Om de zorg beschikbaar te houden voor iedereen vraagt de gemeente om niet gelijk een aanvraag voor huishoudelijke hulp in te dienen.

Is er echt geen andere mogelijkheid? Vraag alleen dan huishoudelijke hulp aan. De inkomenstoets zal weer worden ingevoerd zodra daar aanleiding toe is. Een aanvraag voor huishoudelijke hulp via de website de gemeente of telefonisch via de Wmo-consulenten van OnS Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl