Orchideeënkwekerij Butterfly Orchids vraagt vergunning aan voor bouw kassen

Foto: Archief
16 december 2023, 06:26
Verlopen

ALTENA - Orchideeënkwekerij Butterfly Orchids aan de Middenweg in Andel heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van zes hectare aan kassen.

In tegenstelling tot eerder bericht is daarbij geen huisvesting voor arbeidsmigranten opgenomen. De aanvraag gaat over de tweede fase van de uitbreiding van Butterfly Orchids. De eerste fase zorgde voor veel commotie, met name door de huisvesting van 274 arbeidsmigranten. Voor dit plan is inmiddels een vergunning verleend.

In de nieuwe vergunningaanvraag is de huisvesting van arbeidsmigranten niet opgenomen. Dat lijkt positief, maar het feit is wel dat ook in deze kassen mensen moeten werken. Omdat hier niet genoeg personeel voor te vinden is in Nederland, zullen hier ook arbeidsmigranten worden ingezet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl