Regeling voor tijdelijke vaarverboden in de Biesbosch

Foto: Archief
16 december 2023, 06:31
Verlopen

REGIO - Er komt een regeling voor tijdelijke vaarverboden in de Biesbosch om de nachtrust van dieren in het gebied te beschermen. Dat heeft de gemeente Altena besloten.

Deze nieuwe regeling is een variatie op de al geldende broedrust en winterrust. Om de natuur te beschermen en de openbare orde beter te kunnen handhaven, mogen bezoekers vanaf 31 maart volgend jaar tussen zonsondergang en zonsopkomst niet meer varen in de kreken die binnen de nachtrustregeling vallen.

Overnachten op een boot mag nog wel. Ook mogen watersporters tijdens zonsondergang nog de kreken verlaten, zodat het spotten van bevers en kanoën tot zonsondergang in het gebied mogelijk blijft. Het vaarverbod geldt niet op de hoofdvaarwegen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl