Brandweer voorkomt uitslaande brand bij TPC Altena

Foto: Aangeleverd
21 december 2023, 11:34
Verlopen

ANDEL - Op maandag 18 december heeft de brandweer weten te voorkomen dat er een uitslaande brand ontstond in de kantine bij TPC Altena in Andel, waar een kampioensfeestje met de Kerstman gehouden werd.

Enkele leden die op dat moment aan het tennissen waren merkten op dat er rook uit de kantine kwam en zagen dat de kerstboom in brand stond. Omdat op dat moment het brandweerkorps uit Giessen aan het oefenen was met een autobrand op de naastgelegen parkeerplaats, hebben de sporters na het bellen van 112 hen direct ingeschakeld. De Kerstman en de feestvierders werden verplaatst naar een veilige plek.

Door het snelle optreden van het brandweerkorps bleef de schade beperkt, naast wat wateroverlast en een verbrande kerstboom. De oorzaak van de brand is mogelijk ontstaan omdat de Kerstman een kaars had aangestoken en daarna in slaap was gevallen. Dit zal moeten blijken uit aanvullend onderzoek. Dit scenario was ook onderdeel van een brandweeroefening waarbij figuranten mochten optreden en de kantine van TPC Altena een onderdeel werd van de calamiteit. Met deze goede afloop wil het bestuur van TPC Altena iedereen fijne kerstdagen wensen en een voorspoedig, sportief en gezond 2024.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl