Stoken in vuurton of vuurkorf tijdens de jaarwisseling

Foto: Archief
21 december 2023, 11:46
Verlopen

ALTENA - Veel inwoners in Altena waarderen het om tijdens de jaarwisseling te stoken in een vuurton of vuurkorf. Dit is in de gemeente Altena toegestaan. Er gelden enkele regels. Een vergunning is niet nodig, een melding via de website van de gemeente is voldoende. Doe uiterlijk 26 december deze melding.

Inwoners die van plan zijn te stoken in een vuurton of vuurkorf maken een melding via www.gemeentealtena.nl/vuurton. Voor het maken van een melding is een DigiD nodig van de bewoner van het adres waar gestookt gaat worden. Het college heeft enkele regels vastgesteld voor de veiligheid en om schade aan de openbare ruimte te voorkomen. Hierin staat onder andere dat de vuurton of vuurkorf niet meer dan 50 meter van de woning van de melder staat. Om de buurt netjes te houden is opgenomen dat de stookton en het bijbehorende afval uiterlijk 3 januari weer opgeruimd is.

Alle informatie rond de jaarwisseling leest u op www.gemeentealtena.nl/jaarwisseling.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl