Advies voorlopig geen eieren eten van hobbykippen

Foto: Pixabay
29 december 2023, 11:18
Verlopen

WERKENDAM - Het RIVM is in de regio Zuid-Holland Zuid bezig met een onderzoek naar de hoeveelheid PFAS in eieren van hobbykippen. Altena heeft als referentiegemeente met één locatie in Werkendam meegedaan aan dit onderzoek.

Het onderzoek is nog niet afgelopen, maar de eerste conclusies geven aan dat ruim driekwart van de geteste eieren van hobbykippen in deze regio te hoge gehaltes aan verschillende soorten PFAS bevatten, dus ook de referentielocatie in Werkendam. Het is onduidelijk waar de vervuiling in de eieren van hobbykippen vandaan komt, omdat ook PFAS-soorten zijn aangetroffen die geen direct verband lijken te houden met Chemours.

Zowel het RIVM als de GGD adviseren voorlopig geen eieren meer te eten van hobbykippen in de onderzochte regio en vervolgonderzoek af te wachten. Het is een advies dat uit voorzorg wordt gegeven. Altena sluit zich aan bij dit advies.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl