Altena mag zieke inwoner voorlopig niet uit huis zetten

Foto: Archief
29 december 2023, 11:34
Verlopen

ALTENA - De Raad van State heeft in een spoeduitspraak besloten dat de gemeente Altena een zieke inwoner uit Wijk en Aalburg voorlopig niet uit zijn huis mag zetten.

De gemeente moet sowieso wachten tot de Raad van State later volgend jaar een einduitspraak in de zaak heeft gedaan. De rechter stelt in deze tussenuitspraak vast dat de gemeente Altena fouten heeft gemaakt in een besluit om de familie Timmermans een dwangsom van in totaal 150.000 euro op te leggen.

De gemeente wilde de familie door de dwangsom dwingen een afgesplitste woning aan de Bergstraat te verlaten. De familie Timmermans wil op zijn minst in het huis blijven wonen totdat er een plek is voor hun zieke vader in een plaatselijk verzorgingshuis. De Raad van State vraagt de gemeente Altena nu om nadere toelichting over een aantal zaken. De zaak daarna vervolgd worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl