Regio West-Brabant tekent intentieverklaring om verkeersknelpunten landbouwverkeer op te lossen

Foto: Aangeleverd
29 december 2023, 11:22
Verlopen

REGIO - De zestien West-Brabantse gemeenten, de provincie Noord-Brabant en brancheorganisaties Cumela en ZLTO ondertekenden op 21 december de intentieverklaring Kwaliteitsnetwerk landbouwverkeer.

De ondertekenaars willen de komende 10 jaar samenwerken aan één netwerk dat knelpunten op bestaande wegen, met name in het buitengebied, oplost. In de regio West-Brabant zijn veel agrarische bedrijven gevestigd. Deze sector brengt (land)bouwverkeer met zich mee. Deze voertuigen maken gebruik van gemeentelijke en provinciale wegen om zich te verplaatsen. Toch mogen ze niet overal rijden en worden ze geweerd. Dit leidt tot sluipverkeer en routes door woongebied. Dat zorgt op diverse plaatsen tot overlast bij bewoners en de overige verkeersdeelnemers, omdat de wegen hier vaak niet op zijn ingericht. Ook weggebruikers met deze voertuigen vinden deze routes ongewenst, maar hebben geen alternatieven. Hierdoor zijn zij genoodzaakt deze routes te nemen.

Regio West-Brabant (RWB) stelde daarom met de wegbeheerders en de agrarische sector een Kwaliteitsnetwerk (land)bouwverkeer op. Met de ondertekening van deze intentieverklaring door alle zestien West-Brabantse gemeenten, Cumela, ZLTO en de provincie zetten de partijen in op de verbetering van de verkeersveiligheid in het West-Brabantse buitengebied. Het netwerk is een wensbeeld waar de partijen de komende tien jaar met elkaar aan werken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl