Loevestein heropent na overstroming Munnikenland

Foto: Aangeleverd
1 januari 2024, 13:08
Verlopen

POEDEROIJEN - Rijksmuseum Slot Loevestein heropent dinsdag 2 januari om 10.00 uur haar toegangspoort voor bezoekers. Bed & Breakfast overnachtingen, familiefeesten en zakelijke partijen zijn vanaf woensdag 3 januari weer mogelijk.

De afgelopen dagen was Loevestein niet bereikbaar vanwege het hoge water, omdat het Munnikenland en de toegangsweg onder water stonden. Het kasteel, dat Unesco Werelderfgoed is en deel uitmaakt van de Hollandse Waterlinie, en de collectie zijn niet in gevaar geweest. Een bezoek aan het fotogenieke buitendijks gelegen Loevestein, dat vooral bekend is vanwege de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist, is een indrukwekkende ervaring met de hoge waterstand van de afgelopen dagen.

Naar verwachting daalt het water en zijn dinsdag de toegangsweg en de parkeerplaats met de auto weer goed bereikbaar. In de kerstvakantie, t/m 7 januari, is Loevestein een kasteel in winterse sfeer. Overal fonkelende lichtjes, warme chocolademelk en natuurlijk heel veel verhalen. Naast het vakantieverhaal, is er de speurtocht ‘Help Hugo zoeken’ en kunnen wensen worden geschreven voor in de grote kerstboom op de binnenplaats. Ook is de tentoonstelling ‘Monddood – Politiek gevangen’ te bezoeken. De Kaarsverlichte rondleidingen op donderdag 4 en vrijdag 5 januari gaan door.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl