Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant: ‘Beheersbare jaarwisseling 2023/2024’

Foto: Pixabay
1 januari 2024, 13:56
Verlopen

REGIO - De jaarwisseling 2023/2024 is relatief goed en beheersbaar verlopen, dit mede dankzij de paraatheid en inzet van alle hardwerkende hulpverleners.

Ook de langdurige voorbereidingen hebben er voor gezorgd dat zij goed hun werk konden doen. Alle hulpdiensten spreken dus van een intensieve, maar beheersbare jaarwisseling. Het was druk bij de spoedeisende hulp van de ziekenhuizen in vooral Tilburg en Breda. Daarbij gaat het om vuurwerkslachtoffers, maar bijvoorbeeld ook om patiënten door te veel alcoholinname. In bepaalde gebieden heeft de politie moeten optreden en zijn er enkele aanhoudingen verricht. De brandweer was vooral nodig bij relatief kleine incidenten, niet meer of minder dan gemiddeld tijdens een oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht. Het ging vaak om branden, zoals containerbranden en relatief veel autobranden. In totaal geregistreerde de meldkamer 155 brandweer uitrukken.

Meldingen konden veelal met kleine inzetten opgelost worden. De brandweerinzetten zijn over het algemeen ook in een gemoedelijke sfeer verlopen. De meldkamer zat in een piek tussen 23.00 en 03.00 uur. Er is één melding van agressie of geweld tegen brandweerpersoneel gemeld in onze regio tijdens de jaarwisseling. Bij deze melding ging het om een kleine buitenbrand waarbij helaas vuurwerk werd gegooid naar brandweermensen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl