Inwoneraantal in gemeente Altena groeit met 520 inwoners

Foto: Archief
6 januari 2024, 19:11
Verlopen

ALTENA - Altena heeft er in 2023 per saldo 520 inwoners bij gekregen.

Daarmee groeit deze gemeente sneller dan de rest van Noord-Brabant, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek naar buiten bracht. Daarmee komt Altena begin dit jaar uit op ongeveer 58.246 inwoners. De gemeente gaat met geboortes en overlijdens tegen de landelijke trend in: hier zijn vorig jaar meer baby’s geboren dan dat er mensen overleden zijn. Per saldo komt de zogenoemde ‘natuurlijke aanwas’ uit op 58 meer geboortes dan sterfgevallen.

Verder blijkt Altena een aantrekkelijke gemeente voor wie binnen Nederland op zoek is naar een nieuw huis: er kwamen meer mensen naar deze gemeente toe dan dat er vanuit Altena naar een andere gemeenten verhuisden: per saldo nam het aantal inwoners van de gemeente door verhuizingen met 173 toe. Ten slotte waren er meer mensen die vanuit het buitenland naar Altena kwamen dan dat er naar het buitenland vertrokken: per saldo waren er vorig jaar in deze gemeente 346 meer immigranten dan emigranten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl