Workshop omgaan met spannende situaties 9-16 jaar

Foto: Bibliotheek Altena
6 januari 2024, 21:43
Verlopen

WOUDRICHEM - Benieuwd naar slimme breintrucjes tegen stress? Kom dan langs bij de KAS Academy 4U en leer alles om omgaan met spannende situaties.

Wist je dat het helemaal niet gek is als je zenuwachtig bent voor een spreekbeurt of een presentatie? En dat je hersenen allemaal slimme trucjes hebben om je te helpen om met stress om te gaan? De experts vertellen je er graag meer over en je kunt kennismaken met allerlei interessante onderzoeksprojecten die te maken hebben met stress en angst.

Leer bijvoorbeeld hoe experts met behulp van een MRI scanner een kijkje in je brein kunnen nemen! Met een speciale ‘eye-tracking’ bril op je neus ontdek jij wat je aandacht trekt. Ook krijg je allerlei tips en tricks om met stress om te gaan. En natuurlijk kan je al je vragen stellen, de experts delen graag hun kennis met je!

De workshop is op zaterdag 3 februari tussen 10.30 en 12.30 in de bibliotheek vestiging in De Werf in Woudrichem. De toegang is gratis. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 9 tot en met 16 jaar en wordt mede mogelijk gemaakt door Universiteit Leiden / Leids Universitair Medisch Centrum en door subsidies van de Nederlandse Wetenschapsagenda, NWO en NeurolabNL.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl