Historische Reeks Land van Heusden en Altena maakt doorstart

Foto: Ter illustratie
10 januari 2024, 11:46
Verlopen

ALTENA - In november 2022 verscheen deel 30 van de Historische Reeks Land van Heusden en Altena.

Bij de presentatie ervan gaf voorzitter Cees de Gast aan dat dit – in ieder geval voorlopig – het laatste deel in de Reeks zou zijn en dat zowel hij als bijna alle andere bestuursleden hun functies gingen neerleggen. Overtuigd van het feit dat ook na 30 delen nog lang niet alles is geschreven over de geschiedenis van het Land van Heusden en Altena hebben bestuursleden Teus van Tilborg en Mariska Heijmans de voorbije periode gebruikt om de mogelijkheden van een doorstart van de Historische Reeks te onderzoeken. Die doorstart is per 1 januari 2024 gerealiseerd met het aantreden van een vrijwel geheel nieuw bestuur.

Dit bestuur wordt gevormd door Mariska Heijmans (voorzitter), Jedidja de Graaf (secretaris), Hans Scherff (penningmeester), Bas van Andel (bestuurslid) en Jacob Vos (bestuurslid). Het nieuwe bestuur wil als vanouds een platform bieden aan auteurs over en onderzoekers naar het verleden van het Land van Heusden en Altena. Doel is en blijft het publiceren van nieuwe delen in de Reeks, zij het niet per se jaarlijks. De komende periode zal worden gebruikt om op te starten en keuzes te maken. Contact opnemen kan als vanouds via info@historischereeks.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl