Twee veroordelingen voor brandstichting in Veen

Foto: Archief
12 januari 2024, 18:59
Verlopen

VEEN - Vlak voor de jaarwisseling vond er brandstichting plaats op de kruising Witboomstraat/van der Loostraat in Veen. Van deze vernieling en de veroorzaakte schade heeft gemeente Altena aangifte gedaan wat vandaag in de rechtbank heeft geleid tot een veroordeling van twee verdachten.

De eerste verdachte is veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur of twee maanden gevangenisstraf. De tweede verdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Deze tweede verdachte krijgt een zwaardere straf omdat hij vorig jaar ook is veroordeeld voor brandstichting in Veen. Aan hem werd toen een taakstraf opgelegd van 160 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Die 60 uur krijgt hij nu opgelegd.

Beide verdachten krijgen tevens een gebiedsverbod. Ze mogen zich gedurende drie jaar van 1 december tot en met 2 januari niet meer in een bepaald deel van Veen bevinden. Als ze dit toch doen, krijgen ze twee weken gevangenisstraf. Beiden moeten ook ruim 600 euro schadevergoeding betalen aan de gemeente Altena. Burgemeester Egbert Lichtenberg, mede namens Politie en OM: “Moedwillige vernielingen in aanloop naar de jaarwisseling zijn een grote bron van overlast en maatschappelijke ergernis. Ik hoop dat met deze veroordeling de daders dit soort gevaarlijke en onnodige acties in de toekomst uit hun hoofd zullen laten.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl