Tweede Altena Poetry Slam in Xinix

Foto: Archief
12 januari 2024, 18:42
Verlopen

NIEUWENDIJK - In poppodium Xinix in Nieuwendijk wordt vrijdag 19 januari vanaf 20.00 uur door stichting Poëzie Land van Altena de tweede Altena Poetry Slam gehouden.

Dit jaar hebben elf slammers zich ingeschreven die meedingen naar de eerste prijs. Zij treden allen tweemaal op, de twee slammers met de meeste punten nemen het in de finale tegen elkaar op. De elf slammers zijn Karen Heerema, Julian Harmens, Francy de Jong uit Almkerk, George van Loon, Bart van Veen, Jasper de Plume, Yvonne Kapel uit Rijswijk, Freddie den Besten uit Dordrecht, Dick Tolenaars, Boike Wieman en Rijan van Leest uit Hank. De winnaar van vorig jaar, Romy van Dongen, doet dit jaar niet mee, zij is een van de drie juryleden samen met Fons Naterop en Hilma Bruinsma. De slammers worden door het publiek beoordeeld aan de hand van een applausmeter, ook krijgen ze allen een cijfer van de jury. De finale wordt beslist door het publiek met de applausmachine.

Naast de slammers treedt de band Roes op. Zij spelen vooral Nederlandstalige popmuziek. Singer-songwriter Annemarie Brijders zingt lichte liedjes met scherpe teksten. De kaarten voor de Poetry Slam kosten 12,50 euro. De tickets voor de tweede Altena Poetry Slam zijn online te bestellen bij poppodium Xinix via www.xinix.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl