Altena Brass viert 25-jarig bestaan

Foto: Aangeleverd
16 januari 2024, 11:51
Regio Info

HANK - In 2024 bestaat Altena Brass 25 jaar en dat wil de band niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

In maart en april werkt de band samen met brouwerij Gebalde Vuist uit Hank en op 25 mei zal de wereldberoemde Oostenrijkse trompettist Thomas Gansch als solist optreden tijdens het jubileumconcert van Altena Brass. Op 30 maart en 12 april geeft Altena Brass concerten in samenwerking met brouwerij Gebalde Vuist uit Hank. Tijdens de concerten kunnen verschillende bieren worden geproefd, speelt de band bijpassende muziek en wordt een nieuw bier – speciaal voor het jubileum van Altena Brass gebrouwen – gepresenteerd. Daarnaast speelt de band een aantal werken van haar eerste CD.

Op zaterdagavond 25 mei vindt in ’t Uivernest in Hank het jubileumconcert plaats, met als solist de Oostenrijkse trompettist Thomas Gansch. Gansch is vooral bekend geworden als oprichter en trompettist van koperensemble Mnozil Brass. Met dit koperensemble gaf Gansch de afgelopen dertig jaar concerten over de hele wereld. Voorafgaand aan het concert verzorgt Thomas Gansch een workshop voor jonge, enthousiaste blazers uit de regio. Dirigent Ward de Ketelaere geeft een workshop die is gericht op jonge, gemotiveerde slagwerkers uit de regio. Inschrijving voor een workshop kan via de website van Altena Brass.

Altena Brass werd opgericht in 1999 en onder leiding van haar eerste dirigent Jan Gerrit Adema promoveerde de band vrijwel direct naar de hoogste divisie. Altena Brass onderscheidt zich met originele en vernieuwende programma’s en won diverse prijzen bij onder andere de Grosser Preis von Birmenstorf (Zwitserland) en het Surventobrass Entertainment Festival. Daarnaast werkt de band regelmatig samen met solisten uit binnen- en buitenland. Na 25 jaar is de band, tegenwoordig onder leiding van de Belgische dirigent Ward de Ketelaere, nog steeds een vaste waarde op het hoogste niveau.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl