Gabriëlle van Tilborg uitgeroepen tot fokker van het jaar 2023

Foto: Ter illustratie
16 januari 2024, 12:13
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Gabriëlle van Tilborg uit Wijk en Aalburg is zaterdag uitgeroepen tot fokker van het jaar 2023 tijdens de hengstenkeuring van het Koninklijk Friese Paarden Stamboek.

Gabriëlle oogstte veel lof van de jury omdat ze haar stal Fan Dulve heeft weten uit te bouwen tot een imponerende lijst met sterke merries en hengsten. Zo leverde de fokkerij het afgelopen jaar vijf Sterpaarden, twee Kroonmerries, twee merries met een triple A-notering, één met een AA-score in de aanlegtest en één merrie uit deze fokstal werd Preferent én Prestatie.

Bij het fokken maakt Gabriëlle gebruik van moderne technieken en volgens de jury het is opvallend dat een relatief kleine fokker dergelijke grote resultaten heeft weten neer te zetten in het afgelopen jaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl