Verlichting kerktoren Hank vervangen

Foto: Sander van Strien
17 januari 2024, 14:44
Verlopen

HANK - Inwoners van Hank die in het donker naar de kerktoren keken voor de actuele tijd, die konden niet altijd even goed de tijd waarnemen. Al een aantal jaar was de verlichting van de wijzers aan vervanging toe.

Woensdag 17 januari was het dan zo ver, met een grote kraan en vakmannen van Royal Eijsbouts werd de verlichting vervangen.In de ochtend omstreeks 7.00 uur waren de werknemers maar ook diverse vrijwilligers uit Hank als in touw om de werkzaamheden op te starten. Een grote kraan met werkbak opgesteld op het kerkplein trok al veel bekijks. “Vrijwilligers hebben de hele dag ervoor gezorgd dat er niemand langs de hekken kwam in verband met de veiligheid” vertelde Johan van Velthoven van Stichting de Toren. Er was een tentje ingericht met warme dranken en iets lekkers voor de aanwezigen.

Er is ruim 10 jaar gespaard om de nieuwe verlichting van duizenden euro’s te verwezenlijken. “Geld wat we al jaren bij elkaar sparen door boekenverkoop van boekbank Hank” aldus van Velthoven. “Daarnaast ook door een gift van Janson Bridging en de Rabobank”.

Rond 15:00 uur waren de werkzaamheden klaar. Aan alle windrichtingen van de kerktoren werkt de verlichting weer. Van Velthoven: “Nu kan Hank en verre omgeving de tijd weer waarnemen in het donker”. In de toekomst zal er nog wel meer onderhoud nodig zijn, vanuit de kraan zag men dat het lood verslechterde en het leiendak hier en daar aan vervanging toe is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl