Altena heeft tot 2023 behoefte aan 36 hectare bedrijventerreinen

Foto: Archief
20 januari 2024, 06:20
Verlopen

ALTENA - In Altena is tot 2030 behoefte aan 36 hectare voor bedrijventerreinen. En dat is zonder de gewenste 6,5 hectare van de maritieme sector.

Dat blijkt uit de Bedrijventerreinagenda 2022-2027 die het college naar de raad heeft gestuurd. De uitgifte van bedrijventerreinen is de voorbije jaren veel sneller verlopen dan verwacht en ook de vraag ligt nog altijd hoog. Zo is De Rietdijk in Giessen uitgebreid met 10 hectare. Daarvoor hebben zich zestig geïnteresseerde bedrijven gemeld. Dat maakt de totale vraag daar 22,5 hectare.

Het college gaat onderzoeken of op termijn dit terrein verder uitgebreid kan worden. Ook in Veen wil het college kleine uitbreidingen van bestaande bedrijfslocaties mogelijk maken. Voor Werkendam-Noord wordt gewerkt aan een strategische verkenning voor twaalf tot twintig hectare bedrijfsterrein.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl