Voorleesdagen op Slot Loevestein

Foto: Aangeleverd
25 januari 2024, 11:35
Verlopen

POEDEROIJEN - Het belang van voorlezen aan kinderen is bekend. Naast het bevorderen van leesplezier, helpt het bij de ontwikkeling van taalgevoel. Daarom wordt er tijdens de Nationale Voorleesdagen een mooi, grappig en ontroerend verhaal voorgelezen op Slot Loevestein, een kasteel vol verhalen.

Er wordt voorgelezen uit het kleurrijke prentenboek “Help! Een verrassing”, van Miriam Bos. En niet zomaar voorgelezen, maar op een interactieve manier. Kinderen worden samen met de museumgids onderdeel van het verhaal over verrassingen en vriendschap, door geluiden te maken en dingen te voelen. Loevestein biedt gratis toegang voor kinderen na online aanmelding. Er is plek voor 15 kinderen per voorleesmoment.

Tussen 24 januari en 4 februari wordt er op verschillende dagen en tijden voorgelezen in de Grote Kamer van het kasteel. Zie www.slotloevestein.nl/agenda/nationale-voorleesdagen/ voor het volledige programma en meer informatie. Ook kunt u zich aanmelden via die website. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Volwassenen kunnen op vertoon van een geldig toegangsbewijs naar binnen. De Museumkaart en Vestingpas zijn geldig.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl