Gemiddelde huizenprijs in Altena afgelopen jaar gedaald

Foto: Archief
26 januari 2024, 10:32
Verlopen

ALTENA - De gemiddelde huizenprijs in Altena is het afgelopen jaar gedaald met 0,8 procent, tot 396.000 euro.

Landelijk lagen de prijzen in de laatste drie maanden van het jaar juist 1,7 procent hoger dan in dezelfde periode in 2022. In de provincie Noord-Brabant bleef de gemiddelde huizenprijs het afgelopen jaar nagenoeg gelijk.

Starters op de woningmarkt lijken een betere positie te hebben dan enkele jaren geleden. Lonen van jongeren zijn het afgelopen jaar relatief harder gestegen, en ten opzichte van een huurhuis zijn veel koopwoningen nog altijd goedkoper. In Altena ging de afgelopen drie maanden 39 procent van alle verkochte woningen naar een starter. Ook dat is minder dan het landelijk gemiddelde van 43 procent.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl