Gemeente Altena onderzoekt ‘Vergeet-mij-niet Routes’

Foto: Ter illustratie
1 februari 2024, 17:09
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena gaat onderzoeken of het zogenoemde vergeet-mij-nietroutes kan aanleggen in de openbare ruimte.

Het initiatief van de CDA-fractie moet het dagelijkse leven en de omgeving van mensen met dementie in de gemeente verbeteren. Het idee komt van CDA-raadsleden Rene Roovers en Otto van Breugel. Volgens hen zijn dergelijke voorzieningen in Altena ‘essentieel om bewustwording te creëren en de dagelijkse omgeving voor mensen met dementie te verbeteren’. De route is een speciaal ontworpen pad waarop met sjablonen en blauwe spuitverf vergeet-mij-nietjes langs een weg zijn aangebracht.

Het pad moet andere weggebruikers er tegelijkertijd aan herinneren dat er ook mensen zijn die extra ondersteuning nodig hebben in het verkeer. De gemeente Altena ziet wel iets in het plan, vooral omdat het eerder al aangaf een dementievriendelijke gemeente te willen zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl