Klep van Merwedebrug ging dinsdagmiddag niet naar beneden

Foto: Ter illustratie
1 februari 2024, 17:35
Verlopen

WERKENDAM - De klep van de Merwedebrug in de A27 ging dinsdagmiddag een tijdje niet naar beneden. Dat kwam door een technische storing.

De snelweg was in beide richtingen afgesloten. Het verkeer richting het noorden werd omgeleid via de A59, A16 en A15. Richting het zuiden ging het via de A15, A2 en A59. Het wegdek dat bij het openen van de brug omhoog wordt getild, kwam door de storing niet meer naar beneden. Weginspecteurs leidden automobilisten die voor de brug stilstonden weg.

Rond 15.00 uur vanmiddag ging de klep weer naar beneden. Een aantal weken geleden werd er nog een spoedoperatie uitgevoerd aan de brug. Vanaf morgen wordt de A27 aangepakt, tussen Hooipolder en Houten. Ook de bruggen staan hierbij op de agenda.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl