Sleeuwijks Kapellenfestival is terug

Foto: Aangeleverd
1 februari 2024, 17:18
Verlopen

SLEEUWIJK - Op zaterdag 3 februari wordt in de Bolderik in Sleeuwijk weer een Kapellenfestival georganiseerd. Showkorps Wilhelmina en blaaskapel De Leutschuppers blazen hiermee een jarenlange traditie nieuw leven in.

De vorige edities van het Sleeuwijkse kapellenfestival waren altijd een groot succes waar honderden mensen op af kwamen. De eerste noten zullen om 20.00 uur worden geblazen en vanaf dat tijdstip is het tot 01.00 uur non-stop feest en gezelligheid met 8 kapellen die allemaal twee keer zullen optreden. De zaal is open vanaf 19.30 en iedereen kan de hele avond gratis naar binnen. Het thema deze keer is ‘Effe opwarmen’, een knipoog naar het volgend weekend als het carnaval in Zuid-Nederland losbarst. 

Het festival wordt om 20.00uur afgetrapt met een spetterend optreden van de gelegenheidsformatie Vur Inne Keer. Deze kapel bestaat uit ruim 20 muzikanten van het Showkorps Wilhelmina die zich speciaal voor dit festival van een andere kant gaan laten zien en horen. Showkorps Wilhelmina bestond afgelopen jaar maar liefst 125 jaar. Een speciale jubileum commissie organiseerde diverse feestelijke activiteiten om dit jubileum te vieren. Aanvankelijk stond in het najaar ook een Kapellenfestival gepland, maar er is uiteindelijk voor gekozen om dit een week voor carnaval in het nieuwe jaar te doen. De organisatie sluit niet uit dat dit kapellenfestival, na 10 jaar afwezigheid, weer een mooie jaarlijkse traditie in Sleeuwijk gaat worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl