Tentoonstelling ‘Tegenpolen’ op Loevestein

Foto: Aangeleverd
1 februari 2024, 17:29
Regio Info

POEDEROIJEN - Slot Loevestein en het Humanistisch Verbond slaan de handen ineen voor de nieuwe tentoonstelling "Tegenpolen", die vanaf 28 maart dagelijks te bezoeken is.

In de zeventiende eeuw brachten meningsverschillen over politiek en geloof het land bijna tot een burgeroorlog. Slot Loevestein, destijds de staatsgevangenis van Nederland, speelde hierin een belangrijke rol: negen predikanten, waaronder Arnoldus Geesteranus, werden er levenslang opgesloten. Deze gebeurtenis, dit jaar precies 400 jaar geleden, vormt de inspiratie voor een verhaal over wij-zij-denken en staat symbool voor polarisatie, zowel toen als nu.

Het Humanistisch Verbond belicht de actuele polarisatie in Nederland. Bezoekers worden uitgedaagd om na te denken over hun eigen standpunten en hoe deze zijn gevormd. De tentoonstelling toont dat verhalen verschillende kanten hebben en dat mensen meer zijn dan hun mening. Het laat zien hoe dialoog over andere standpunten bijdraagt aan een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Deze tentoonstelling is speciaal ontwikkeld voor een breed publiek, inclusief kinderen. Rondom het thema worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder lezingen, filmvertoningen, workshops en educatieve programma’s voor scholen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl